donderdag 21 maart 2013

Etagere bewerkt met pagina's uit tijdschrift

Deze MDF etagere is bewerkt met pagina's uit een tijdschrift. De rechtopstaande delen zijn geverfd met Anita's hobbyverf, acryl, in de kleur babypink. Zet de etagere wel vóór het verven in elkaar, want anders beschadigd de verf. Verf het randje en de onderkant van de plateaus ook.
De plateaus zijn beplakt met stukjes papier (niet te groot) die uit een (tuin)tijdschrift gescheurd zijn.Ik heb eerst alles wat roze was bij elkaar gezocht, zowel plaatjes van bloemen als stukken tekst op een roze ondergrond. Het papier is gelijmd met Colorall decoupagelijm. Smeer lijm op de ondergrond en plak daar de stukjes papier op. Laat alles drogen en strijk dan met een niet te hete strijkbout het papier glad en vast. Leg er wel een stukje bakpapier tussen. Smeer daarna alles nog een keer in met lijm.

Gebruikte materialen: MDF etagere, Anita's hobbyverf babypink, decoupagelijm Colorall (verkrijgbaar in de webwinkel). Oud tijdschrift.

Op 21, 22 en 23 maart geven we een miniworkshop: pimpen met tijdschriften op de Creatieve Hobby- en Handwerkbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. 


1 opmerking: