woensdag 26 februari 2014

Vogels op tak van hout

Vogels op tak van hout

Deze vogels op tak zijn van hout (MDF). De vogels en de tak zijn geverfd met acryl hobbyverf  (Anita's navyblue, white). De bladeren zijn beplakt met stukjes stof (stofcoupons 33 x 33 cm) op dubbelzijdig klevend plakfolie. De lijnen en tekst op de vogels zijn er op gezet met een krijtje en kunnen met een natte doek weer worden weggeveegd.

Maak het patroon voor de bladeren door de vorm op een stuk papier te leggen en om te tekenen. Knip het patroon uit en pas dit op de bladeren. Teken het - als het past - om op de witte kant van de plakfolie en knip dit uit. Kijk goed welke kant straks de plakkant op de vorm wordt en op welke kant van het plakfolie de stof komt! Op de foto is te zien dat de stof op de witte kant moet komen en de blauwe kant op de vorm geplakt moet worden, omdat het anders niet past.

Trek de beschermlaag van de kant waar de stof moet komen. Plak dit op de achterkant van de stof en knip uit. Trek daarna de andere beschermlaag er af en plak de folie+stof op de vorm. Strijk de randjes eventueel vast met een lauwwarme strijkbout met een stukje bakpapier als beschermlaag er tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten