woensdag 25 februari 2015

Paashaas - konijn maken

Paashaas - konijn maken

Dit konijntje is leuk op de kinderkamer, maar doet het ook goed als "paashaas".

Voor deze paashaas - konijn heb ik de volgende materialen gebruikt: rabbit mdf, dubbelzijdig klevend folie, hobbyverf, stofcouponhaakkatoen, colorall vernis-decoupagelijm, wiebelogen.
Verder heb je nodig een (stof)schaar, liefst ook nog een klein schaartje voor de lastige hoekjes, haaknaald nr. 3, verfkwastje, stukje karton, potlood.

Verf de zijkanten van de paashaas en de onderplaat.

Trek de vorm over op het dubbelzijdig klevend  folie (2x) en knip de paashaas uit de folie. Verwijder de witte beschermlaag van de folie en plak het uitgeknipte deel op de achterkant van de stof. Doe dit ook met het andere deel maar trek daarvoor de blauwe beschermlaag van de folie. Kijk dus goed dat je twee verschillende delen hebt!
Plak de delen op de vorm (als de verf droog is).

Maak een pompon als staart. Knip daarvoor twee rondjes van 5 cm en knip in het midden een gat van 1 cm uit. Leg de kartonnetjes op elkaar met een begindraad ertussen. Omwikkel de twee delen door het rondje in het midden (dik) met katoen. Knip de draden langs de buitenkant door, schuif de kartonnetjes iets van elkaar. Bind de draden in het midden stevig bij elkaar. Vind je het lastig? Kijk dan even bij "afbeeldingen pompon maken" op internet/

Haak een ketting van lossen en plak die op de rand. Lijm het oogje op de kop en de pompon op de staart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten